Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Yılbaşı denince akla gelen leziz yemekler arasında ilk sırayı hindi alıyor. Nar gibi kızarmış, dışı çıtır çıtır, içi yumuşak ve kurumamış bir hindiye ne dersiniz? Peki, yılbaşı hindisi tarifi nasıl yapılır? Lezzet editörü Başak Öngel Elele okurları için adım adım yılbaşı hindisi tarifi verdi...

KAÇ KİŞİLİK

11 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

140 dakika

KALORİ

140

Yeni yılı evinde ailesi ve arkadaşlarıyla kutlayacak olanlar harika yılbaşı sofraları kurmak için hazırlıklara başladı. Hindi, günümüzde yılbaşı masalarının baş köşesinde yer alan, zahmetli olsa da yılbaşı gecesi yenmesi neredeyse adet haline gelmiş lezzetlerden. Yılbaşı hindisi lezzetli olduğu kadar besin değeri de yüksektir. Yılbaşı sofralarında misafirlerinize sunacağınız hindi eti günlük B12 vitamin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Yılbaşına kısa bir süre kala, 31 Aralık akşamı için ne pişireceğini düşünenlere, hindi pişirmek isteyip cesaret edemeyenlere  Lezzet editörü Başak Öngel'den tam kıvamında hindi pişirmenin sırları. (Bu tarifin ardından Zencefilli tarçınlı kurabiye (Gingerbread kurabiye) tarifine de göz atabilirsiniz.)

Yılbaşı Hindisi Tarifi için Malzemeler

  • 7 kilo hindi
  • 2 adet soğan
  • 3 adet havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 baş sarımsak

Sos için;

  • 300 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • ½ portakal suyu
  • 4 dal taze kekik

YILBAŞI HİNDİSİ HAKKINDA

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi, düşük yağ oranıyla kalbin dostu, protein ve mineral deposu bir besin. Saymakla bitmeyen faydaları nedeniyle hindi eti sofralarımızda daha çok yer almayı hak ediyor. Diyette olun veya olmayın, hindi etini sıklıkla ve güvenle tüketilebilirsiniz. Zihni güçlendiren, ayrıca sinir sistemi işlevleri açısından önemli olan niasin (B3 vitamini), bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli olan B6 vitamini içermektedir.

Yılbaşı Hindisi Tarifi adım adım yapılışı

1 Hindiyi yıkayın ve içini ve dışını iyice kurulayın.
2 Bir kapta sos için olan malzemeleri karıştırın ve elinizle yoğurun.
3 Havuç ve soğanları iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsaklar ile beraber fırın tepsisine alın.
4 Hindinin içerisini tuz ve karabiber ile tatlandırın.
5 Üst derisini nazikçe açarak içerisine tereyağını koyun.
6 İç kısmına tatlandırmak istediğiniz sebzeleri atabilirsiniz.
7 Tepsiye defne yapraklarını da ekleyerek folyo ile kaplayın.
8 190 derece fırında 2 saat kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.