Yılbaşının favori tatlısı: Kütük pasta tarifi

Yeni yıl yaklaşırken o muhteşem gecede masanızı görsel bir şölene dönüştürmeye mi karar verdiniz? Ana yemeğiniz, ara sıcaklarınız, mezeleriniz hazır ama bir tatlınız eksikse sizler için hazırladığımız kütük pasta tarifine bakmaya ne dersiniz?

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

50 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

350

Yılbaşı sofralarında iddialı tatları sevenler için 'kütük pasta' tarifi karşınızda. Gerek görüntüsüyle gerek lezzetiyle herkese hitap eden bu pastayı evinizde denemeye ne dersiniz? İşte kolay ve pratik o tarif...

Kütük pastanın keki için:

  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı

Üzeri için:

  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Kakao

Yılbaşının favori tatlısı: Kütük pasta tarifi adım adım yapılışı

1 Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın.
2 Yumurta akı ile şekeri iyice çırpın.
3 Yumurta sarılarını teker teker ekleyin.
4 Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin.
5 Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
6 Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine çevirin ve rulo yaparak soğumaya bırakın.
7 Krem şantiyi süt ile çırpın. 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.
8 Damla çikolata ve fıstıkları ekleyip spatula ile karıştırın.
9 Keki kağıdından ayırıp tezgaha açın. Üzerine fıstıklı kremayı yayın ve rulo şeklinde sarın.
10 Kakaolu krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın.
11 Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın.
12 Kakaolu krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın.
13 Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın.
14 Pastayı 20 dakika derin dondurucuda bekletin.
15 Üzerine kakao serpiştirip çatalla üzerinden geçerek çizgiler oluşturun.
16 Ayırdığınız krem şantiyi yağlı kağıttan külaha doldurup uç kısımlarına spiral şeklinde sıkın.
17 Şekilli kurabiyeler ile süsleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Çikolata musun ¼’ünü ayırarak, kalanını keke sürün. Keki kağıt yardımıyla sıkıca rulo yapın, 1 saat buzdolabında bekletin. İki ucunu verev kesin. Üzerini kalan mus ile kaplayın. Tüm pastayı çatallal çizerek kütük görüntüsü verin.