Kendi işinin başında!

KAGİMER'in desteğiyle 5 girişimci kadın, iş dünyasına adım attı.

Kendi işinin başında!


Filiz Şenyurt-Web Projesi
Filiz Şenyurt 1968 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Şu sıralar kazanan projelerden biri olan turpgibiyim.com adlı web sitesinin son hazırlıklarını tamamlıyor. Sağlıklı ve iyi yaşam üzerine kurulu sitede beslenme, spor, sağlık, kozmetik ve daha birçok konuda günlük kullanıma yönelik öneriler yer alacak. Adresi referans site haline geldikten sonra e-ticarete de başlamayı düşünüyor. 

Nurdan Varol-Emek Extra

Nurdan Varol'un Emek Extra adlı projesi, turizm sektöründe çalışan şirketlere yoğun dönemlerinde ekstra personel sağlamayı amaçlıyor. İktisat Fakültesi mezunu olan 30 yaşındaki Varol, tam 12 yıl turizm sektöründe çalışmış. 4 ay önce artık başkaları için değil, kendisi için yorulmak istediğine karar vermiş. "İnsanların en iyi bildiği işi yapması gerekir" diyerek aşina olduğu sektörde iş fikirleri üretmiş. Emek Extra fikri eğitimdeki ilk günümde aklıma geldi. İsmi de hemen orada düşündüm diyen Varol, işinde fark yaratmanın yolunu da kısa sürede bulmuş. Rakip firmalarda işlerin manuel teknikte yapıldığını ve listelerin kağıt üzerinde hazırlandığını belirten Varol, kendisi özel bir yazılım kullanarak hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. www.emekextra.com

Ayfer Güleç-Keçe tasarımı

1962 doğumlu Ayfer Güleç, keçecilikle 11 yıl önce bir köy ziyareti sırasında tanışmış. İşe keçeden halılar üretmekle başlamış ve ardından keçeyi kumaşlarla kombine ederek kendine ait bir teknik geliştirmiş. Tekstil, moda, dekorasyon ve tasarım dünyasında model olabilecek bu teknik sayesinde unutulmuş olan keçecilik sanatının canlanmasını ve çağdaş yaşam alanlarında yerini almasını isteyen Güleç'in hedefi fazla uzak sayılmaz. "Tam yerinde, zamanında ve ihtiyacım olan eğitimi aldım. Keçeciliğin tanıtımını tek başına yapmam zordu. Ama şimdi arkamda bana inanmış bir dernek, 110 sanayici iş kadın var. Onlarla birlikte hareket etmek benim için hem güven hem onur verici" diyor.

Elmas Genç-Koçluk

1971 doğumlu Elmas Genç, İstanbul Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra 12 yıl boyunca çeşitli firmalarda çalışmış. 2000 yılından beri kişisel gelişime ilgi duyan Genç, bir kitapçı rafında Türkiye'nin ilk yaşam koçu olan Dost Can Deniz'in Cesur Sorular kitabına rastlayınca kariyerinin dönüşüm süreci de başlamış. Dost Can Deniz'den koçluk aldıktan sonra merkezi Amerika'da bulunan Coaches Training Institutede koçluk eğitimi almış. Tam şirketleşme aşamasında ve kendisine sağlanan ofiste hizmet vereceği müşterileri şimdiden hazır. Ama o kazanmaktan çok, böyle bir projenin içinde yer almaktan memnun: Ofis ekipman desteği bir yana, 102 tane girişimci kadının yanınızda olması, size deneyimlerini sunması ve o ağa ulaşmış olmak insana güven veriyor diyor. www.elmasgenc.com

Filiz Ünalan Ersezer-Arkataş Bilgi Yönetim Sistemleri

Filiz Ünalan ve ortağının şirketlerinin ismi Arkataş. İlk yazılımları Dıştaş Power Siding, dış cephe kaplaması işinde uygulayıcı olarak faaliyet gösteren firmaların işini oldukça kolaylaştırıyor. Kaplama yapılacak evin fotoğrafının üzerine uygulanmak istenen renk yedirilince, binanın kaplandıktan sonra nasıl gözükeceği ve kullanılan malzemeye göre maliyet hesaplaması çıkıyor. İşin pazarlama ayağını yürütmek de vitrinde yer almaya alışık olmayan Ünalan'ı eskisi kadar korkutmuyormuş. Elbette aldığı eğitimler sayesinde. "Kısa süren bir eğitimdi ama genel olarak sorunlara nasıl yaklaşmamız gerektiğini anlamamızı sağladılar. Önceleri tereddütlerim vardı, ama şimdi bir şirket kuruyorsam ve bir ürün satacaksam, ben yapmayacağım da kim yapacak, diye düşünüyorum" diyor. 

Kagimer Tel:(0212) 213 02 82Onlar, Kadın Girişimciler İş Geliştirme Merkezi KAGİMER'in desteğiyle kendi işlerini kurmanın heyecanını ve gururunu yaşıyorlar.

Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER'in Avrupa Birliği'nden sağladığı finansal kaynak ve İŞKUR'un desteği ile ilk kez hayata geçirdiği önemli bir proje bu. Projenin ilk ayağı geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. "Yükseklik korkusu olmayan girişimci kadınlar arıyoruz" ilanıyla yola çıkan projeye 1400 aday başvuru yaptı. CV elemesini geçen 60 aday eğitim alma hakkı kazandı. Ardından aday sayısı önce 10'a, en sonunda da 5'e düşürüldü. Hazırlanan iş planları arasından 5'i, KAGİMER'e yerleştirilerek 6 ay boyunca ofis, ofis ekipmanı, hukuk danışmanlığı ve mali müşavir desteğinden yararlanma şansına sahip oldu. KAGİMER'in ilk iş kadınları şu günlerde yeni ofislerinde işe başlamanın heyecanı içindeler. Girişimlerin yüzde 80'inin ilk bir yıl içinde başarısızlıkla sonuçlandığı günümüz ortamında en büyük cesareti onlara inanan ve destekleyen 110 KAGİDER üyesi veriyor. Biz de projeden gurur duyduk ve kendi işini kuran beş kadının heyecanını sizinle paylaşalım istedik.