Vongole (Kum midyesi) Nasıl Yapılır? Farklı bir lezzet Kum Midyesi Tarifi

Farklı lezzetlere açık olanlar kum midyesi yani vongole tarifini denemeye ne dersiniz? Vongole (Kum midyesi) nasıl yapılır diyorsanız Elele arşivinden bir tarifle karşınızdayız...

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

100

Kum midyesi Türkiye'de son yıllarda Karadeniz'de de çıkartılan, İtalya ve İspanya'da sos hazırlığında kullanılan bir tür. Peki, kum midyesi olarak da bilinen Vongole tarifi nasıl yapılır? Elele arşivinde (2017) şef Elif Edes Tapan kum midyesini tarifini şöyle yaplaşmış: (Bu makalenin ardından midye tava tarifi ve midye dolma tarifi haberlerimize de bakabilirsiniz)

Vongole (Kum midyesi) İçin Malzemeler

  • 1 kg ufak boy vongole
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 bardak (300 ml) beyaz şarap
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 adet acı biber

Vongole (Kum midyesi) adım adım yapılışı

1 Vongoleleri içlerinde kalan kum varsa temizlemek için suda bekletin, birkaç su yıkayın.
2 Sarımsakları soyun, ince halka şeklinde doğrayın.
3 Maydanozları kıyın. Zeytinyağı ve sarımsakları derin bir tencereye koyun, 1-2 dakika sarımsakları az renk alana kadar çevirin
4 Vongolelere, şarap, tuz, biber ve maydanozun yarısını ilave edin.
5 Kapak kapalı olarak vongoleleri açılana kadar, 5-6 dakika pişirin.
6 Kalan maydanozu serperek, ekmek dilimleri ile servis yapın.