Muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi tarifi ve püf noktaları
Üzerini tarçınla süsleyebileceğiniz muhallebi Osmanlı döneminden günümüze Türk mutfağının vazgeçilmez sütlü tarifleri arasında. Peki muhallebi nasıl yapılır? İşte malzemeler ve püf noktalarıyla muhallebi tarifi... (Sayfaya alternatif olarak kolay muhallebi tarifi için bir bir video da ekliyoruz)
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
125Türk mutfağında yöresel bir çok sütlü tatlı bulunmaktadır. Örneğin, sütlaç, kazan dibi, sakızlı muhallebi bu tatlılar arasındadır. Muhallebi Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da farklı şekillerde tüketiliyor. Bölgeye bağlı olarak Antep fıstığı, hurma şurubu, badem, ceviz, rendelenmiş hindistan cevizi, tarçın veya kuru üzüm gibi tipik yerel malzemelerle süslenebilir. Muhallebi Ramazan aylarının da vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Birçok ülke ve bölgede, mübarek Ramazan ayında servis edilen favori tatlılardan biridir, ancak aynı zamanda hafif bir restoran tatlısı olarak da düzenli olarak servis edilir.
Muhallebi tarifi için gerekli malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 gr vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebi tarifi videolu yapım aşamaları
MUHALLEBİ HAKKINDA
Muhallebi tarifi adım adım yapılışı
1
Tereyağı dışındaki malzemeler bir kapta iyice çırpılır.
2
Homojen kıvama gelmiş olan karışım tencereye alınarak pişirilir.
3
Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
4
Kaplara koyularak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata
Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi