Nigiri Sushi tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları

Asya mutfağından bu seferde Nigiri sushiyi deniyoruz. Yosun tadından hoşlanmayanlar somonlu nigiri tarifini mutlaka denemeliler. Peki, evde nigiri sushi nasıl yapılır? İşte nigiri suhsi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

40

Bu tarifimizde Nigiri Sushi nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyoruz. Nigiri için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Asya mutfağı ilginizi çekiyorsa temaki, uramaki,  maki sushisomon sashimi  tariflerini de bakabilirsiniz.

Nigiri tarifi için gerekli malzemeler

  • 430 ml su
  • 320 gr sushi pirinci
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 450 gr derisiz somon
  • 5 ml wasabi
  • Soya sos
  • Zencefil turşusu

Nigiri sushi hakkında

Pirinç toplarının üzerine wasabi ile birlikte balık dilimleri konarak yapılan suşi çeşidi olan Nigiri sushi bazı türlerinde pirinç ve garnitürleri bağlamak için deniz yosunu kullanılır. Wasabi, keskin turp gibi bir tada sahip olan wasabi bitkisinin kalın yeşil köküne verilen isimdir.

Nigiri tarifi adım adım yapılışı

1 Su ve pirinç bir kap içerisinde iyice yıkayın.
2 Süzülen pirinci kenara alın ve tuzlu suda pirinci kaynatın. Pirinç piştikten sonra 10 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirin.
3 Ayrı bir kapta şeker ve sirkeyi karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın, altını kapatarak kenara alın.
4 Pişmiş pirinci geniş bir kaba yayın ve içerisine sirke karışımını ilave edin, soğumaya bırakın.
5 Somondan 10 cm uzunluğunda ince dilimler kesin.
6 Pirinçleri eşit porsiyonlarda ayırın ve şekil verin.
7 Üzerine wasabi, somon dilimi koyarak nigirileri hazırlayın.
8 Soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin.