Güveçte kuru fasulye

 8 kişilik   -
Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
10 su bardağı su
60 gr tereyağı
1 büyük boy soğan
2 domates
2 sivri biber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
150 gr çemensiz pastırma
4.5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı
 Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyu süzüp 10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Küçük doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri, ince doğradığınız biberleri ve sulandırılmış salçayı ilave ederek birkaç dakika pişirin. Haşlanmış fasulyeyi ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Fasulyeler hafif pişince pastırmaları ve tuzunu ilave edin. Kuru fasulyeyi kaynar haldeyken güvece aktarıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kapağı açık olarak 5-10 dakika daha pişirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.