Kolajen deposu çorba tarifi nasıl yapılır?

Kolajen insan sağlığı için önemli. Sağlıklı bir cilt ve saç için kolajen deposu takviyesi herkesin merak ettiği bir konu. Peki kolajen deposu çorba nasıl yapılır? Diyetisyen Ezgi Dilan Şeker kolajen deposu çorba tarifini elele.com.tr okurları için yazdı.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

75

Kolajen cildimize güç ve elastikiyet kazandırırken ölü cilt hücrelerini değiştirmeye yardımcı oluyor. Bu tarifimizde kolajen deposu çorba için gerekli malzemeleri ardından tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. (Tarifin ardından kolajenin faydaları ve kolajen hangi besinlerde bulunur? başlıklı makalelerimize de bakabilirsiniz.

Kolajen Deposu Çorba İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı kuzu etinden elde edilmiş et suyu
  • ½ adet kereviz (saplarıyla)
  • 1 adet kırmızı havuç
  • 2 adet tatlı patates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay tatlı kaşığı tuz

Kolajen deposu çorba tarifi adım adım yapılışı

1 Et suyunu ısıtın tüm malzemeleri ekleyip 1 bardak su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
2 Blenderdan geçirerek tüketin. Afiyet olsun.