Sneakers çılgınlığı

Başıma bir şey gelmeyecekse itiraf etmek istiyorum!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Sneakers çılgınlığı

Benim için spor ayakkabı hafta sonu ve spor yaparken giyilir, işe gelirken giyenleri görünce acaba aynaya bakmadan mı çıkıyorlar derdim. Geçen yıl çıkan beyaz spor ayakkabı modası ise beni benden almıştı. Ben daha ilkokula gidiyordum herkesin ayağında vardı. O zaman bile hatırlıyorum, ne çirkin bu ayakkabılar dediğimi. Birkaç sezon önce yine sandıklardan çıkmaya başladı ve uyumlu uyumsuz hiç fark etmez her kombinin altında beyaz spor ayakkabılar görmeye başladım. Ve yine bana yakışanı yaptım ve boyumdan büyük laflar ettim. En yakın arkadaşlarımın entel dantel tarzları vardır ama gerçekten garip bir entellik... Kürkleri, klasik Chanel çantaları var ama gri balyajlı saçlar, bereler sneakers'lar filan tam burjuvanın bohem prensesleri J Neyse yine bir gün alışveriş sırasında, ”Bana sakın şu ayakkabıdan alacağım deme vallahi tanımam seni” dedim. “Aaa alacağım tabi! Hem çok rahat hem çok trend” dediğinde, ”Beni kesin sizinle sınıyorlar, öldürseniz şunları giymem. Nasıl kabalar... Kış günü beyaz spor ayakkabı mı giyilir!” diye söylenen ben şimdi Türkiye’den bulamadım diye İngiltere’den filan numarasını sordurup aldırıyorum. Sadece onunla kalsam iyi, işe gelirken, hafta sonu, akşam yemeğe giderken sneakers'lar ayağımdan çıkmıyor. Nasıl rahat size anlatamam. J

Sneakers çılgınlığı - Resim : 1

Sneakers çılgınlığı - Resim : 2

Bu benim için şaşırtıcı bir durum çünkü topuklu ayakkabıya olan tutkumu cümle alem bilir. Nereye gitsem önce herkes ayağıma bakar. Çevrem topuklu ayakkabı modasını benimle takip eder. Bunda değişen bir şey yok, hala onlar benim canım pabuçlarım… Ama son dönemde yine büyük konuştuğum bir şeyi yaşamakla Allah’ın beni terbiye etmesi dönemini yaşıyorum. Ama akıllandın mı biraz derseniz, yok, son sürat devam ediyorum. Bazı yaşadıklarım var ki, imkânsız dediğim şeyler. Hayat işte herkesi bir şeyler sınıyor. Beni de tutamadığım çenemle…

Sneakers çılgınlığı - Resim : 3

Sneakers çılgınlığı - Resim : 4

Gelelim bu pabuçları nasıl giyip, nasıl kombinleyeceğinize…

Valla gece kıyafetinin altına da giyseniz şu sıra sırıtmaz, ama siz giymeyin yine de, o kadar da değil!

Günlük hayatta sokak modasının vazgeçilmezi haline gelen spor ayakkabıları dar paça, bol paça, etek, şort ne giyerseniz giyin altına giyebilirsiniz. Hatta kalem eteklerle bile kullanabilirsiniz. Kalem etek, üzerine kazak, altına sneakers... Kulağa çok alakasız gelse de hiç fena değil.

Kış aylarında bile çorap giymeyen ben çok sıkıntı yaşamadım. Çorap giyme alışkanlığı olanlar biraz sıkıntı yaşayabilir. Ayaklar donuyor.

Uzun kabanlar, havalar ısındıkça çıkacak trençkotlar, blazer ceketler ile rahatlıkla kullanacağınız ayakkabıları tüm çanta modelleri ile de kullanabilirsiniz. Bu ayakkabılarda renk uyumu diye bir şey yok, istediğiniz desende ve renkte bir ayakkabı asla sırıtmıyor. Nasıl oluyor onu ben de hala çözemedim. Gözümüz alıştı bence. Hazır rahatlık modayken, kimse dönüp 'o nasıl giyim' diye sizi süzmüyorken tadını çıkarın. Ama bence entelektüel olacağım, tarz olacağım, farklı olacağım derken tarz olmanın da dozunu kaçırıp rezil olmayın. Hep diyorum denge ve ayar önemli. Aman diyeyim kızlar.

Sneakers çılgınlığı - Resim : 5

Rahatlık demişken her model ve marka gerçekten rahat olmuyor. Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum. New Balance, Adidas, Prada, Saint Laurent, Dolce Gabbana, Valentino benim favorilerim arasında. Daha ne kaldı demeyin, aklınızın alamayacağı kadar var artık. 'En popüleri ne' derseniz Adidas Stan Smith Yeşil-Beyaz olan klasik model.