Arnavut ciğeri tarifi nasıl yapılır?

Arnavut ciğeri tarifi Türkiye'de en sevilen lezzetlerden. Küp küp doğranarak lokum kıvamını alan Arnavut ciğerini nasıl yapabilirsiniz merak ediyorsanız Arnavut ciğeri tarifini sizler için reçeteledik. Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Adım adım yapılış ve püf noktalarıyla Arnavut ciğeri

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

250

Arnavut ciğeri bugün hem meze hem yemek olarak tüketilen lezzetlerden.  Osmanlı döneminden bugüne gelen Arnavut ciğeri geleneksel olarak soğan ve maydanoz ile servis edilir.  ( Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşukaacılı ezmeGirit ezmesiÇerkes tavuğuboranietsiz çiğ köftehavuç taratorsemizotu salatasırus salatası, deniz börülcesiatom tariflerine de göz atabilirsiniz)

Arnavut ciğeri tarifi için gerekli malzemeler

  • 250 gram dana ciğer
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • Un

ARNAVUT CİĞERİ

Arnavut Ciğeri'nin tarihçesi hakkında farklı bilgiler var. Mehmet Yaşin ise "Arnavut ciğeri, Arnavutluk'tan gelen bir yemek değil de Arnavutların rağbet ettiği bir yemek olduğu için bu ad konmuş" diyor.

Arnavut ciğeri tarifi adım adım yapılışı

1 Patatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
2 Kızgın yağda patatesleri kızartın.
3 Ciğerleri una bulayın ve kızgın yağda ciğerleri kızartın.
4 Soğanları piyazlık şekilde doğrayın.
5 Maydanozu ince kıyın.
6 Bütün malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin ve baharatlayın. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Soğanları tuzla ovduktan sonra su ile yıkayarak süzerseniz acı tadını almış olursunuz.