Haydari nasıl yapılır? Haydari tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Yoğurtlu mezelerden haydari tarifi yapmak istiyorsanız kesinlikle bu leziz tarifimize göz atmalısınız. Peki, yoğurtlu mezelerden en lezzetlisi haydari tarifi nasıl yapılır? Haydari tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Bir de video ekledik...

Haydari nasıl yapılır? Haydari tarifi, malzemeleri ve yapılışı

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

64

Haydari sözlükte "Süzme yoğurt, sarımsak, nane, dereotu ve tereyağı karışımıyla hazırlanan bir meze türü" olarak geçer. Cacıktan farklı olarak haydari salatalık içermez. Meze olarak sunulan haydari daha kalın tabakalıdır. Aşağıda haydari tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Meze seviyorsanız ayrıca şakşukaacılı ezmeGirit ezmesihavuç tarator, semizotu salatası, rus salatasıatom tarifleri de ilginizi çekebilir.

Haydari tarifi için gerekli malzemeler

  • 200 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1
  • 5 yemek kaşığı kuru nane
  • ½ yemek kaşığı dereotu
  • ince kesilmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Haydari tarifi videolu yapım aşamaları

Haydari tarifi adım adım yapılışı

1 Yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu bir kap içerisinde karıştırın.
2 Tereyağını kızdırın ve içerisine nane atarak çevirin.
3 Mezenin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Tereyağı kullanmak istemezseniz yaklaşık 60 gram beyaz peyniri içine ezebilirsiniz.