Haydari nasıl yapılır? Haydari tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Yoğurtlu mezelerden haydari tarifi yapmak istiyorsanız kesinlikle bu leziz tarifimize göz atmalısınız. Peki, yoğurtlu mezelerden en lezzetlisi haydari tarifi nasıl yapılır? Haydari tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Bir de video ekledik...

KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
64Haydari sözlükte "Süzme yoğurt, sarımsak, nane, dereotu ve tereyağı karışımıyla hazırlanan bir meze türü" olarak geçer. Cacıktan farklı olarak haydari salatalık içermez. Meze olarak sunulan haydari daha kalın tabakalıdır. Aşağıda haydari tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Meze seviyorsanız ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
Haydari tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr yoğurt
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1
- 5 yemek kaşığı kuru nane
- ½ yemek kaşığı dereotu
- ince kesilmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Haydari tarifi videolu yapım aşamaları
Haydari tarifi adım adım yapılışı
1
Yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu bir kap içerisinde karıştırın.
2
Tereyağını kızdırın ve içerisine nane atarak çevirin.
3
Mezenin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
