Topik nasıl yapılır? Topik tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Ermeni mutfağının en bilinen mezelerinden biri topik doğru tarif ile yapıldığında mükemmel bir lezzet oluşturuyor. Nohut, patates, soğan ve tahinle yapılan bu meze sofralarınızda farklı bir lezzet oluşturur. Peki topik nasıl yapılır? İşte Topik tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
100Topik hakkında kimi zaman vejeteryan köftesi yorumu da yapılır. Ermeni mutfağının meşhur mezesi Topik, nohut bazlı hamurdan oluşan ve genelde patates veya unla karıştırılmış , soğan , kuruyemiş ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran ve otlar , baharatlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir lezzettir. (Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca Arnavut ciğeri, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, borani, deniz börülcesi, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, deniz börülcesi, atom tariflerine de göz atabilirsiniz)
Topik tarifi için gerekli malzemeler
- 2 adet patates
- 125 gr nohut
- haşlanmış
- 700 gr soğan
- 150 gr tahin
- Dolmalık Fıstık
- Kuş Üzümü
- Tarçın
- yenibahar
- karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Topik tarifi adım adım yapılışı
1
Patates ve nohut ayrı tencerelerde pişirilir.
2
Nohutların kabukları ayıklanır.
3
Nohut ve patatesler püre haline getirilir. İçerisine 50 gr tahin ve tuz ekleyerek kenara alınır.
4
Soğanlar piyazlık doğranır ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alınır.
5
Suyunu saldıktan sonra içerisine şeker eklenir. Karamelize olmaya başlayınca baharatlar, kuş üzümü ve dolmalık biber eklenerek karıştırılır.
6
Nohutlu harç streç içerisinde açılır.
7
Ortasına harç koyularak kapatılır, soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun!
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
