Topik nasıl yapılır? Topik tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Ermeni mutfağının en bilinen mezelerinden biri topik doğru tarif ile yapıldığında mükemmel bir lezzet oluşturuyor. Nohut, patates, soğan ve tahinle yapılan bu meze sofralarınızda farklı bir lezzet oluşturur. Peki topik nasıl yapılır? İşte Topik tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

100

Topik hakkında kimi zaman vejeteryan köftesi yorumu da yapılır. Ermeni mutfağının meşhur mezesi Topik, nohut bazlı hamurdan oluşan ve genelde patates veya unla karıştırılmış , soğan , kuruyemiş ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran ve otlar , baharatlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir lezzettir. (Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca Arnavut ciğerişakşukaacılı ezmeGirit ezmesiÇerkes tavuğuborani, deniz börülcesietsiz çiğ köftehavuç taratorsemizotu salatasırus salatası, deniz börülcesiatom tariflerine de göz atabilirsiniz)

Topik tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 adet patates
  • 125 gr nohut
  • haşlanmış
  • 700 gr soğan
  • 150 gr tahin
  • Dolmalık Fıstık
  • Kuş Üzümü
  • Tarçın
  • yenibahar
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Topik tarifi adım adım yapılışı

1 Patates ve nohut ayrı tencerelerde pişirilir.
2 Nohutların kabukları ayıklanır.
3 Nohut ve patatesler püre haline getirilir. İçerisine 50 gr tahin ve tuz ekleyerek kenara alınır.
4 Soğanlar piyazlık doğranır ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alınır.
5 Suyunu saldıktan sonra içerisine şeker eklenir. Karamelize olmaya başlayınca baharatlar, kuş üzümü ve dolmalık biber eklenerek karıştırılır.
6 Nohutlu harç streç içerisinde açılır.
7 Ortasına harç koyularak kapatılır, soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun!